17 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Вересень 2021 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30      
    Фільтрувати матеріали за датою: Понеділок, 27 вересня 2021
    Понеділок, 27 вересня 2021 16:17

    Хвала рукам, що пахнуть хлібом!

    В рамках фестивалю традиційної національної культури «Український коровай-сузір’я» голова райдержадміністрації Юрій Лобач та голова районної ради Віктор Хиць провели нагородження майстринь-коровайниць, які випікали короваї для виставки та частування гостей фестивалю. Відзнаками районної влади та грошовими преміями нагороджені коровайниці Віра Прусіцька (с. Верба), Наталія Петровська (с. Свійчів), Марія Шелкович (с. Білин) з Оваднівської тергромади, Катерина Демчук (с. Стенжаричі), Альона Остапюк та Галина Геріян (с.Залужжя). 

    Громадяни можуть перевірити призначення житлової субсидії за даними Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій, який знаходиться у відкритому доступі за посиланням https://subsidii.ioc.gov.ua .

    Пошук у зазначеному реєстрі здійснюється за адресою домогосподарства. Для користувачів доступна інформація про те, чи призначена субсидія домогосподарству, про термін, на який призначено субсидію, про суми щомісячних нарахувань, а також, де міститься особова справа – назва органу соціального захисту населення.

    Інформація у реєстрі оновлюється один раз на місяць – на початку поточного місяця за попередній місяць.

    Наш щедрий край, багатий край

    прикмети давні має:

    на рушникові коровай

    гостей своїх вітає…

    Вже чотирнадцятий рік поспіль в районі відбувся фестиваль традиційної національної культури, що запалив свого часу нове сузір’я українського короваю. Не став виключенням і рік нинішній – 37 витворів представили на виставку майстрині-коровайниці з усього Володимир-Волинського, а також Луцького і Ковельського районів. По завершенню свята гості отримали по шматочку пахучого короваю.

    26 вересня в рамках фестивалю традиційної національної культури «Український коровай-сузір’я» громади району представили безліч цікавих, оригінальних та колоритних локацій. Так, усіх охочих запрошували на весільну гостину пишно вбрані намети – багато хто пам’ятає такі зі свої власних весіль: прикрашені килимками, вишитими рушниками, калиною, гіллям і саморобними паперовими лебедями та квітами. Там можна було пригоститись чаркою наливки і скуштувати смачних пиріжків чи вареників.

    26 вересня голова райдержадміністрації Юрій Лобач та голова райради Віктор Хиць вручили подяки майстриням, які виготовили солом’яні снопи для фестивалю «Український коровай-сузір’я». Виставка снопів, які здавна вважаються символами хліборобської праці та оберегами кожної селянської домівки, діяла протягом усього фестивального дня. Вона стала однією з найулюбленіших фотозон, світлини біля якої робили багато відвідувачів.

    26 вересня в рамках чотирнадцятого фестивалю «Український коровай-сузір’я» діяла мала сцена, на якій колективи з громад району демонстрували весільні обряди, притаманні їхній місцевості. В цій захоплюючій програмі змусили поринути глядачів у традиції минувшини дитячий фольклорний колектив «Веретенце» Поромівського ліцею (керівниця Світлана Калюга), фольклорний колектив Устилузької територіальної громади (керівниці Галина Геріян та Марія Попіль), аматорський народний фольклорний колектив «Перевесло» будинку культури с.Старий Загорів Локачинської територіальної громади (керівниця Євгенія Шажко).

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua