Версія для друку
Середа, 28 вересня 2022 13:02

Нарада-навчання за участю першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Мовенка

27 вересня у Володимир-Волинській районній військовій адміністрації відбулася нарада-навчання, щодо державної підтримки згідно нової програми допомоги малим агровиробникам (у тому числі домогосподарствам, фізичним особам, які здійснюють діяльність, пов’язану з веденням особистого селянського господарства, самозайняті особи у сфері сільського господарства), які займаються сільськогосподарською діяльністю. Нарада відбулася за участю першого заступника голови Волинської обласної державної адміністрації Сергія Мовенка, начальника районної військової адміністрації Юрія Лобача, голови районної ради Віктора Хиця, заступника начальника відділу управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрія Юрченка, головного спеціаліста відділу розвитку інфраструктури АПК та сільських територій управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Оксани Шпак, заступника начальника відділу регіонального розвитку райдержадміністрації Анатолія Яльницького , голів територіальних громад та аграріїв Володимир-Волинського району.

Відкрив нараду перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Сергій Мовенко, начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач. У своїй промові Сергій Мовенко зауважив, що держава підтримувала і надалі буде підтримувати розвиток сільського господарства, а особливо в умовах воєнного стану стійкість аграрної галузі – є важливою складовою на шляху до перемоги. Потому начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач зауважив, що дані державні програми підтримки агровиробників допоможуть забезпечити продовольчу безпеку нашої держави та її громадян у цей непростий час. В подальшому процесі навчання Оксаною Шпак детально роз’яснено процес реєстрації у Державному аграрному реєстрі, умови, яких необхідно дотримуватися при реєстрації та подачі заявок на отримання безповоротної допомоги виробникам сільськогосподарської продукції, надано вичерпні відповіді, що виникали у представників органів місцевого самоврядування. Нагадуємо, шо фермери можуть отримати фінансову допомогу для обробітку сільгоспземель та утримання корів через програму підтримки, на яку слід зареєструватися у державному аграрному реєстрі (ДАР). За умовою програми, фінансування надається фермерам, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь. Йдеться про допомогу в 3100 грн за один гектар, але не більше 372 тис. грн. А також 5300 грн за корову фермерам, які утримують від 3 до 100 тварин, але не більше 530 тис. грн.

Основна умова участі в програмі – це реєстрація в державному аграрному реєстрі (ДАР), який працює вже близько місяця та триватиме до 15 листопада 2022 року.

Переглядів 11454

Галерея зображень