Версія для друку
Неділя, 08 травня 2022 18:28

Панахидою і покладанням квітів вшанували пам’ять жертв Другої світової війни

8 травня начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач разом зі своїм заступником Віктором Фіщуком,  головою райради Віктором Хицем та міським головою Ігорем Пальонкою взяли участь у заходах пам’яті загиблих у Другій світовій війні 1939-1945 років. У соборі Різдва Христового відбулась поминальна панахида, а до пам’ятних знаків на меморіалі жертвам фашизму було покладено квіти.

Цей день у всьому демократичному світі присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старикам, – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах, і тим, хто втратив життя під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Цьогоріч День пам’яті та примирення Україна зустрічає в умовах повномасштабної війни, яку розпочала РФ. Хоч і без масових заходів, та ми відзначаємо його заради вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, який став найбільшим злом як минулого, так і теперішнього століття.

Цей історичний урок засвідчує: перемагає завжди правда, людяність і любов до рідного краю, а загарбників чекає суд людський та Божий. Тож із пошаною до жертв Другої світової війни та з вірою в Україну: пам’ятаємо, перемагаємо!

Переглядів 7603

Галерея зображень