Версія для друку
П'ятниця, 14 січня 2022 14:32

Представницька діяльність голови райдержадміністрації Юрія Лобача

14 січня голова райдержадміністрації Юрій Лобач у якості депутата Луцької районної ради взяв участь у звіті про роботу за минулий рік депутатської фракції політичної партії «Слуга народу», до якої він належить. Під час звіту окрім депутатів фракції були присутні також представники громадськості.

На сьогодні Луцька районна рада представляє спільні інтереси 15 територіальних громад, в тому числі: 5- міських, 5 – селищних та 5 сільських рад. Депутатський корпус ради налічує 54 депутати, фракція політичної партії  «Слуга народу» є третьою за чисельністю в раді та складається із 8 депутатів.

У звітному періоді фракція у своїй діяльності керувалася основним критерієм – це спрямування спільних зусиль на розвиток району та підвищення рівня життя його жителів. За звітний період роботи депутати взяли участь у 8 сесіях, у рамках яких відбулося 9 пленарних засідань.

Фракція представлена своїми депутатами у 5 із шести комісіях, у двох комісіях депутати фракції обрані головами. Юрій Лобач входить до складу постійні комісії питань бюджету, фінансів та цінової політики.

Загалом депутати районної ради розглянули 202 питання, рішення прийнято з 193 питань (додаток 1 до звіту); підтримано на сесії 11 депутатських запитів.

У звітному періоді районною  радою розглянуто ряд програмних документів, що стосувалися діяльності різних сфер та галузей. Було прийнято 15 рішень щодо затвердження районних програм.

Основними завданням районної ради в перший рік її роботи було закінчення процесу адміністративно-територіальної реформи, об’єднання (укрупнення ) районів та громад). Ця робота зводилась до оперативної інвентаризації всього майна ліквідованих районів та передачі його новоствореним територіальним громадам.

Протягом звітного періоду депутати фракції з усією відповідальністю ставилися до своїх депутатських обов’язків, регулярно відвідували засідання постійних комісій та пленарні засідання, брали активну участь в обговоренні, вивченні питань та підготовці проектів рішень.

Переглядів 5096