Версія для друку
Четвер, 21 жовтня 2021 15:53

У районі відбулись навчання з цивільного захисту

21 жовтня перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Сапожніков відкрив навчання, які відбулись в РДА для представників структурних підрозділів з питань цивільного захисту місцевих органів державної влади та самоврядування. Він зазначив, що ця сфера діяльності в сучасних умовах є надзвичайно важливою, тож правильна і чітка організація захисту населення і територій – одне із головних завдань місцевої влади. А відтак, знати законодавство, порядок оповіщення громадян та організації відповідних заходів повинні керівники усіх територіальних громад.

В ході занять виступили заступник начальника управління цивільного захисту ОДА Віктор Сливка, заступник начальника Головного управління ДСНС України у Волинській області Костянтин Романчук, заступник голови районної ради Андрій Оніщук, представники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області. Вони обговорили із учасниками навчань новели законодавства, яке регулює сферу цивільного захисту, завдання і функції структурних підрозділів цивільного захисту РДА та тергромад у мирний час та в особливий період, систему органів управління та сил ЦЗ, порядок утворення і функціонування пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення місцевої та добровільної пожежної охорони, а також пыдроздылыв територыальноъ оборони. Крім того, було надано рекомендації щодо роботи комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, організації реагування на надзвичайні ситуації та керівництва роботами з ліквідації їх наслідків.

У практичній частині занять учасники розглянули приклади розроблення розпорядчих, планувальних, облікових, звітних та інших документів з організації заходів цивільного захисту. Зокрема, щодо укриття населення у фонді захисних споруд та найпростіших укриттях, організації заходів з евакуації людей, матеріальних і культурних цінностей, створення і використання матеріального резерву, роботи штабу з ліквідації наслідків НС, повідомлення про загрозу, навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях тощо.

Переглядів 4170

Галерея зображень